MASA TENİSİ

Masa Tenisi kentleşme ve teknolojinin, beraberinde getirdiği stres, psikolojik ve fizyolojik olumsuzlukların giderilmesinde insanların boş zamanlarını değerlendirebileceği nadir bir spor branşıdır.Çocukların kişisel özelliklerini bu sporun özellikleri ile birleştirerek kolay ve zararsız deşarj olabilme imkânı sağladığı için bazı Bedensel Engelli öğrencilerimizinde yapabilecekleri bir spor dalıdır.Pek çok hastalıkların(kalp, kas, sinir, vb.)tedavi ve rehabilitasyonu amacı ile kullanılan Masa Tenisi çok tekrar yapılarak öğrenildiği ve diğer özellikleri sebebi ile hem çocukların hemde bireylerin sabırlı ve hoşgörülü olmasını,ani ve doğru karar verebilme yeteneğini,çabukluk ve dayanıklılığını,çok yoğun dikkatlilik gerektirdiğinden öğrencilerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duyabileceği ince ayrıntıları yakalayabilme yeteneklerini ve refleks kabiliyetlerini geliştirir.Tam bir centilmenlik ve dürüstlük gerektiren bir spor olduğu,uzmanlar  bu centilmenliği insanların kazanılmış bir alışkanlık olarak günlük hayatlarındada uygulayabileceklerini söylüyorlar.Bizde okulumuzda bu çerçevede çocuklarımıza bu sporu sevmeleri ve geleceğin yetenekli bir sporcusu olmaları yolunda bu kulüp dersimizi sosyal kulüplerimize devam ettirmekteyiz.