EĞLENCELİ ATLETİZM

Tüm sporların temel yapı taşı olan atletizmin temel hareketleri alanında sağlıklı bir değerlendirme yapma imkânını vermektedir. Ulaşılması hedeflenen yüksek performans seviyesine uygun ortamları da hazırlarken, yetenekli çocuklarımıza kabiliyetlerini sergileme, dolayısıyla de değerlendirme fırsatını yaratmaktadır. Bu süreç aynı zamanda, toplumumuz içerisinde Atletizmle ilgili olarak eksikliğini duyduğumuz göz ve kulak alışkanlığı ile birlikte temel bilgileri yaymaya ve sevgiyi yerleştirmeye imkân verecektir. Küçük yaş grupları arasında yapılan eğlenceli atletizm çocuklar üzerinde çok etkili oluyor. Çocukların ruh ve beden sağlığı açısından gelişimini sağlarken, çocuklar üzerinde disiplin ve uyum sorununu da çözüyor. Uzmanlar eğlenceli atletizm okul öncesi eğitimin bir parçası olması gerektiğini düşünüyor. Bizde okulumuzda bu çerçevede çocuklarımıza eğlenerek bu sporu sevmeleri ve geleceğin yetenekli birer sporcusu olması yolunda bu kulüp dersimizi sosyal kulüplerimize devam ettirmekteyiz.