TENİS

Tenis branşı dünyada ve ülkemizde kabul görmüş bir spor dalıdır. Tenisin ülkemizdeki gelişimi hızla devam etmektedir. Anabilim Eğitim Kurumlarındaki tenis kulübünün amacı, öğrencilerimize tenis branşını tanıtmak, tenisin yaşamlarına katabileceği şeyleri fark etmelerini sağlamaktır. Tenis branşı ile öğrencilerimiz fiziksel ve sosyal açıdan birçok kazanım elde edeceklerdir. Tenis branşının fiziksel etkilerinden bazılarını sayacak olursak, çocuğumuzun el-göz koordinasyonunun gelişimine yardımcı olarak motorik özelliklerine olumlu etkide bulunur, ileri seviyede dikkat ve odaklanma becerisi kazandırır diyebiliriz. Tenis branşının en önemli yönlerinden birisi de sosyal açıdan gelişime katkı sağlamasıdır. Gurup halinde yapılan derslerde yardımlaşmayı ve birlikte mücadele etme yetisini geliştirmek amaçlanmıştır.