BEDEN EĞİTİMİ

EĞLENCELİ FUTBOL

Futbol maçı sırasında çocuklar sürekli saha içerisinde koşarlar. Araştırmalar bu egzersizin fiziksel ve psikolojik pek çok faydası olduğunu göstermiştir. Düzenli olarak futbol oynayan çocuklar yaşam biçimlerine düzenli egzersiz yapma alışkanlığını katarlar. Ayrıca fiziksel..

FLORBOL

Florbol, Sopa ve topla oynanan bir spordur. Kuzey Avrupa ülkelerinde en popüler spor dallarından biri olan florbol, Türkiye’de henüz fazla tanınmamakta, federasyonu bulunmamaktadır. 2008 yılından bu yana Türkiye IFF e öncü olarak bulunmaktadır ve Florbol Türkiye ülkemizi temsil ..

FUTSAL

Futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur.   Maçların oynanacağı alanın boyutları; Boy minimum 26m, maksimum 42m En minimum 15 m, maksimum 25m   Uluslararası karşılaşmalarda; Boy minimum 38m, maksimum 42m En m..

HALK OYUNLARI

Örf ve adetlerimizin yöre yöre en güzel şekilde ifade eden, dile ve göze hitap eden, kitleleri birleştiren, kişilere fiziksel ve zihinsel açıdan güç kazandıran halk oyunlarımızın yayılıp benimsetilmesi hedeflenmektedir. Okulumuz, kulüp çalışmalarıyla öğrenci yönlendirme ve ..

HENTBOL

Hentbol, altısı saha içinde, biri kalede olmak üzere yedi oyuncuyla oynanan bir takım sporudur. Oyun süresi 30’ar dakikalık iki devreden oluşur. İlk yıllarında futbol stadyumlarında 11 kişilik takımlar halinde çim üzerinde oynanan hentbol, 1950’lerden sonra yaygın bir sa..

KORFBOL

Korfbol, erkeklerle kadınların birlikte oynadıkları tek takım sporudur. Oyun basketbol ve hentbola benzer olsa da, belirgin özelliklerle onlardan ayrılır. Oyunun amacı, topu rakip takımın korf denilen, sepete benzer yüksek potasına atmaktır. Korfbol her yaştaki kadın ve erkeklerin oy..

MASA TENİSİ

Masa Tenisi kentleşme ve teknolojinin, beraberinde getirdiği stres, psikolojik ve fizyolojik olumsuzlukların giderilmesinde insanların boş zamanlarını değerlendirebileceği nadir bir spor branşıdır.Çocukların kişisel özelliklerini bu sporun özellikleri ile birleştirerek kolay ve zar..

SATRANÇ

Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir spordur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8×8’lik kare bir alan üzerinde satranç taşlarıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir sefer..

TEKVANDO

Taekwondo (okunuş: Tekvando) (Korece: 태권도 Hanja: 跆拳道, 2000: Taekwondo, McCune-Reischauer: T’aekwŏndo), çıplak el ve ayakla yapılan, Kore kökenli bir uzakdoğu savunma sanatı ve sporudur. Yaklaşık 600’lü yıllarda ortaya çıkan ve birbirinden ayrı iki sistem olan &..

TENİS

Tenis branşı dünyada ve ülkemizde kabul görmüş bir spor dalıdır. Tenisin ülkemizdeki gelişimi hızla devam etmektedir. Anabilim Eğitim Kurumlarındaki tenis kulübünün amacı, öğrencilerimize tenis branşını tanıtmak, tenisin yaşamlarına katabileceği şeyleri fark etmelerini sa..