BEDEN EĞİTİMİ

AİKİDO

Aikidō ([aikidoː], Japonca: 合気道) bir “modern Japon savaş sanatı” (Japonca: 現代武道 gendai budō) dır. Japonya’daki diğer savaş sanatları gibi aikido sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir. Aikido adı üç kanj..

ATLETİZM

Atletizm, bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür etkinlikler, çağlar boyunca tüm dünyada yaygın ilgi görmüştür. Bilinen ilk koşu yarışı MÖ 3800’lü yıll..

BADMİNTON

Badminton raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır. Badminton, kolayca öğrenileb..

BASKETBOL

Basketbol dünyada ve ülkemizde üst düzeyde oynanan bir spor dalıdır. Bu gelişim süreci de basketboldaki özellikle iyi ve planlanmış teknik ve taktik eğitimi öngörmektedir. 1. sınıflarımızdan başlayan Basketbol Kulübü çalışmalarımız; öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerin..

BİNİCİLİK

Temelinde barındırdığı doğa ve hayvan sevgisi sayesinde bir yaşam biçimi olan binicilik sporu; bireyin, yeryüzünün en soylu varlıklarından biri olan at ile birbirlerini tanıyarak, etkileyerek ve nihayette tamamlayarak oluşturdukları uyumu, kendilerini izleyenlere en estetik biçimde ..

BOCCE

Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu’ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır...

ÇİM HOKEYİ

Çim hokeyi, futboldan sonra dünyanın en popüler ikinci sporu olan hokeyin ana branşı ve ilk oynanış şeklidir. Çim hokeyinin uluslararası turnuvalarda kadınlar ve erkekler için prestijli yarışmaları bulunmaktadır. Bu turnuvalar arasında Olimpiyatlar, Dünya Hokey Kupası, ve yıllı..

DANS

Tüm vücudu çalıştıran ve hareket becerilerinin üst düzende gelişimini sağlayan bir branştır. Dansı seven ve ilgi duyan öğrencilerden oluşur, bale ve dans alt yapısı olan öğrenciler de seçim yapabilir. Kulüp öğrencileri okul adına çeşitli tören ve gösterilerde çalışmal..

DART

Dart, iç içe renkli halkalardan ve bunları kesen üçgen dilimlerden oluşan bir hedefe, ufak okların (dartların) elle atılarak saplanması suretiyle oynanan bir spor. Dünyada en yaygın oynanan türünde belirli bir skordan başlanarak geriye gidilir ve tam olarak sıfır puana ilk ulaşan t..

EĞLENCELİ ATLETİZM

Tüm sporların temel yapı taşı olan atletizmin temel hareketleri alanında sağlıklı bir değerlendirme yapma imkânını vermektedir. Ulaşılması hedeflenen yüksek performans seviyesine uygun ortamları da hazırlarken, yetenekli çocuklarımıza kabiliyetlerini sergileme, dolayısıyla de..